2016. május 9., hétfő

5 dolog, mely elriaszthatja a vevőjelölteket


Ingatlan eladás során, nem elég a jó hirdetés, hiszen az csak az első lépés, hogy felkeltsük a vevő érdeklődését. Utána jön még csak a személyes megtekintés, amikor is a vevőjelölt saját szemével is meggyőződőik, hogy valóban ez a számára megfelelő ingatlan.

Így nem is érdemes túlzásokba esni a hirdetésben, hiszen hamar fény derül az igazságra. Ha pedig az érdeklődő becsapva érzi magát, jó eséllyel sarkon fordul. Azonban nem csak az elferdített valóság hathat rá riasztóan, hanem az első benyomás is. Bizonyos körülményeken, nem tudunk változtatni, mint például a környék vagy szomszédok, de számos egyéb tényező van, melyekre ha figyelünk, megnövelhetjük az eladás esélyét.



Segítségül, most összeszedtünk 5 dolgot, mely elriaszthatja a lehetséges vevőket, a személyes megtekintés során, így ezeket célszerű elkerülni.





1.Csúnya bejárati ajtó

Az ingatlanból az első rész, melyet meglát a vevő, az a bejárati ajtó. Ha ez csúnya, már negatív érzések merülhetnek fel benne, hogyha már ez ilyen, milyen lesz maga a lakás, és hajlamosabb lehet kritikusabban szemlélni. Ha régi is az ajtónk, és nem akarunk újat venni, legalább tisztítsuk le, és ha van lehetőségünk le is festhetjük, és máris jobban mutat majd. Így nem írja le a vevő még a küszöb átlépése előtt az ingatlant.





2. Kellemetlen szagok

Ha belép az érdeklődő a lakásba és egyből kellemetlen szag csapja meg az orrát, hamar kiábrándulhat. Hiszen elgondolkodik, hogy itt talán mindig ilyen bűzös a levegő, akkor is, ha csak épp most terjengnek az adott szagok. Így lehetőleg ne az érkezése előtt főzzünk erőteljesebb szagokkal járó ételt, vagy ne akkor süssünk olajban, vagy, ha épp van háziállatunk, fürdessük meg, mert mi ugyan megszokhattuk már például a kutya szagot, de akinek nincs állata, számára kellemetlen lehet. Mindenképp szellőztessünk ki, esetleg illatosítót, vagy illatgyertyákat is használhatunk, hogy jó benyomást tegyünk a vevő orrára is.



3. Rendetlenség

Ha még bent lakunk az ingatlanban, mikor eladásra kínáljuk, mindenképp tegyünk rendet. Ha van gyerekünk, a játékokat pakoljuk el, ne kelljen a vevőnek babákat és legó darabkákat kerülgetnie. A teregetést se ilyenkorra időzítsük, a száradó fehérnemű nem épp a legjobbak az érdeklődők fogadtatására. A konyhába se hagyjunk mosatlan edénykupacokat vagy épp ételmaradékokat. Ugyan nem tudjuk az összes holminkat eltüntetni, de amennyire lehet rakjunk mindenhol rendet.



4. Kosz

A vevő érkezése előtt érdemes kitakarítani. A por és a kosz, nem épp kellemes látvány. Ahogy aragadó padló sem fog jó benyomást kelteni. Törölgessünk, porszívózzunk és mossunk fel, lehetőség szerint az ablakokat és a tükröket is pucoljuk meg. A konyha, a wc és a fürdő pedig különösen kényes terület, ezek tisztaságára is ügyeljünk, távolítsuk el a vízkövet és a vízcsepp nyomokat, foltokat, minél jobban ragyognak ezek a helyiségek, annál jobb. Ha olyan lámpaburánk van, melybe hajlamosak belemenni a rovarok, azt is mindenképp pucoljuk ki, hiszen ez hamar feltűnhet az érdeklődőnek, ha felnéz, és a halott rovarok nem túl szép látványt nyújtanak.




5. Sötétség

A sötét szobák lehangolóak. Ha nappal érkezik az érdeklődő, ügyeljünk rá, hogy a redőny, reluxa ne legyen leeresztve, és a sötétítő függönyt se húzzuk be. Ha nincs túl hideg nyissuk ki az ablakokat, így sok fény tud beáradni. A sötétebb helyiségekbe kapcsolhatunk villanyt is, még nappal is, hiszen például sok helyen a fürdőszobán nincs is ablak, így ennek világításáról érdemes gondolkodni. Este, de már szürkületkor is feloltott lámpákkal várjuk az vevőjelöltet, hogy amint belép egy-egy helyiségbe már világosság fogadja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük!