2016. április 12., kedd

Újabb hasznos tippek a sikeres pályázáshoz



Ugyan már adtunk pár tippet, mire figyeljünk, ha pályázunk, hogyan pályázzunk sikeresen, de jó tanácsból sosem elég, és nekünk van még pár. Szóval jöjjön most újabb 3 hasznos tipp azoknak, akik eredményes szeretnének pályázni.







Megfontoltság

Tervezzünk megfontoltam. Olyan pályázatot keressünk, mely illeszkedik fejlesztési elképzeléseinknek és a tevékenységünkhöz, valamint amely feltételeinek megfelel cégünk. Ne tegyünk indokolatlan lépéseket, például, ha más régióban, több támogatást kaphatnánk, nem érdemes csak azért oda is létrehozni egy telephelyet, inkább keressünk olyan pályázatot, mely a mi régiónkat támogatja. Nem biztos, hogy megéri ilyen lépéseket tenni, ha másként is van esélyünk támogatást nyerni, ne verjük magunkat felesleges plusz költségekbe.




Tiszta cég

A cégünket tartsuk tisztán, hiszen legtöbb pályázatnál ez alapkövetelmény. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen tartozásunk a NAV felé, ne legyen köztartozásunk, és kerüljük az elvesztett peres ügyeket is, valamint a nyereségünk is legyen tiszta, mert előbb utóbb fény derülhet a visszaélésekre, akkor pedig nem csak a pályázattól esünk el, hanem egyéb következményekkel is számolnunk kell.




Saját lábon

Ne várjunk arra, hogy a pályázati pénz tartsa életben a cégünk, kezeljük plusz pénznek az elnyert támogatást, de figyeljünk rá, hogy cégünk meg tudjon állni e nélkül is a lábán. Ne a végső megoldásként gondoljunk a pályázati pénzre, hanem mint plusz lehetőségre a fejlődéshez. Olyan projektet válasszunk, melyet akkor is megcsinálnánk, ha saját forrásból kellene, ne csak azért hajtsuk végre, mert épp kaptunk rá pénz, hanem mert tényleg jót tesz a vállalkozásunknak, és fejlődhetünk általa.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük!