2016. április 5., kedd

A jó ingatlanos 3 ismérve


Ha úgy döntünk ingatlanunk eladását ingatlan közvetítőre bízzuk, már megkönnyítettük a saját dolgunkat, hiszen egy jó ingatlanos rengeteg terhet levesz a vállunkról. Azonban nem mindegy, ki az az ingatlanos, akit megbízunk az eladással. Bizonyos jellemzők alapján könnyen felmérhetjük, tényleg profival van-e dolgunk.


Nézzük meg melyek a jó ingatlanos ismérvei


A jó ingatlanos tájékozott

Amikor megbízzuk az ingatlan eladással, mielőtt szerződést kötne velünk, saját szemével is megnézi a lakást, nem elégszik meg a képekkel és a tervrajzzal, hiszen ahhoz, hogy hitelesen tudjon a leendő vevőjelölteknek beszélni róla, alaposan fel kell mérnie, meg kell vizsgálnia.  Emellett megkérdez az eladótól minden számára lényeges információt, amire szüksége van. Így alaposan felkészül az ingatlan tulajdonságaiból, és az érdeklődőknek részletes tájékoztatást tud majd nyújtani, könnyedén válaszol a kérdéseikre.


A jó ingatlanos időt és energiát spórol meg az eladónak

Miután szerződést kötöttünk, nem csak annyiból áll az ingatlanos munkája, hogy megadja az érdeklődőknek az eladó címét és elérhetőségét, hanem ő személyesen megy el a vevőjelöltekkel a lakásba, és mutatja be azt. Az értékesítés minden lépésénél segítséget nyújt, és az eladás az egyik legfontosabb lépése. Fontos, hogy értsen az értékesítéshez, tudja hogyan adja el az ingatlant. Azonban csak komoly érdeklődőket visz a lakásba, olyanoknak mutatja be, akik valóban akarnak vásárolni és megfelel az elképzeléseiknek is a mi ingatlanunk.


A jó ingatlanos szakmailag felkészült

Alapkövetelmény, hogy aki ingatlanközvetítőként dolgozik, legyen tisztában a munkájához szükséges jogszabályi háttérrel, az ingatlaneladáshoz szükséges teendőkkel, adminisztratív lépésekkel, hogy minden az előírásoknak megfelelően történjen. Lényeges, hogy már a megbízási szerződés megkötésekor is ügyeljen a pontos  adminisztrációra és lejegyezzen, tüntessen fel a szerződésben minden fontos paramétert. Tisztában kell lennie az aktuális piaci árakkal, és azt is tudnia kell, hogyan határozzon meg reális árat. Az adásvételi szerződés megkötésében teljes segítséget tud nyújtani, de azután sem tűnik el, segít a lakás átadásánál, a közművek átírásánál is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük!