2016. április 22., péntek

Így ne hirdess ingatlant! – 3 hiba az ingatlanhirdetésben


Ha úgy döntünk, magunk hirdetjük meg ingatlanunk, az interneten számos oldalon megtehetjük ezt. Azonban a rengeteg hirdetés közt könnyen elveszik a minek, ha nem elég figyelemfelkeltő. Így jó, ha tudjuk, melyek azok a hirdetések, melyek felett garantáltan elsiklik az érdeklők figyelme, vagy épp melyek azok, melyek elriasztják őket.

Ennek megelőzése érdekében, most összegyűjtöttünk 3 hibát, melyek biztos, hogy rontják a hirdetést!




1. Nincs kép

Az interneten számos keresőben be lehet állítani, hogy csak a képes hirdetések jelenjenek meg, ezzel a mienk már ki is esett a körből fotó nélkül. Azonban egyébként is könnyen továbbkattintanak a keresgélők, ha nem látnak fényképet mellékelve. Gyanút kelt bennük, hogyha nincs kép, arra következtethetnek, hogy olyan rossz állapotú az ingatlan, hogy inkább le sem fotózták. A legtöbben szeretnek ízelítőt kapni abból, mire számítsanak, ha személyesen is elmennének megnézni az eladó lakást vagy házat.



2. Túl tág helymeghatározás

Ha csak az adott város nevét tüntetjük fel, az bosszantó lehet az érdeklődők számára. Hiszen egy város elég nagy, sok kerülettel, sok különböző városrésszel, és sokan egy konkrét környéken szeretnének vásárolni, ezért erre leszűkítve keresnek. Így ha mi nem adjuk meg a pontos helyet, nem fognak rá felfigyelni, hiába felelne meg számukra. Valamint az árból következtetni fognak arra, hogyha túl olcsó, biztos a rosszabb városrészben van, még, ha nem is emiatt kínáljuk az adott áron, és inkább lemondanak róla. Valamint sok felesleges telefonhívástól is megkíméljük magunkat, ha megírjuk, hol is van az ingatlan, hiszen így nem fognak azért hívogatni minket, hogy csak ezt megkérdezzék.


3. Rossz szövegezés

Nem csak a fotó, a szövege is fontos. A szűkszavú hirdetés nem elég figyelemfelkeltő, ráadásul nem derülnek ki a lényeges információk sem. Az érdeklődők szeretik, ha megtudhatják legalább a legfontosabb adatokat, mint például, hogy hol van az ingatlan, mekkora, hány szobás, milyen elrendezésű, milyen a környék, mi van a közelben, milyen a megközelíthetőség, mennyi a rezsiköltség, milyen extrákkal rendelkezik az ingatlant. Gondoljunk arra, mi mire lennénk kíváncsiak, ha mi akarnánk ingatlant venni, és ezt írjuk is bele. Azonban ne essünk túlzásokba, mert azokra hamar fény derül. Legyünk pontosan és korrektek, és figyeljünk a helyesírásra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük!