2016. január 6., szerda

Még 5 spórolós tipp


Szeretné, ha Önnek is lenne megtakarított pénze? Úgy érzi, Önnek nem megy a spórolás? Pedig nem is olyan nehéz, mint gondolja, csak egy kis odafigyelés és tudatosság kell. Korábban már adtunk néhány tippet, hogyan tud könnyedén takarékoskodni, de ha annyi nem volt elég, íme még 5!


Szokjon rá a spórolásra!

Ahogy a rossz szokások a részünkké válnak, úgy a jókkal is megeshet ez. Tehát szoktassuk rá magunkat a spórolásra, legyen rendszeres, legyen már rutin az életünkben.  Határozzunk meg egy összeget, melyet minden hónapban félreteszünk, és lehetőleg már a hónap elején különítsük ezt el, ne legyen szem előtt, hogy még véletlenül se költsük el. Semmiképp se tartsuk magunknál a tárcánkban, mert könnyen kísértésbe eshetünk.



Fojtsa el a vásárlási lázat!

Nem nehéz elcsábulni egy-egy akció láttán, és akciókat folyton látunk, a boltban, a szórólapokon, az interneten, mindenhol bombáznak minket a jobbnál jobb ajánlatok. Azonban mielőtt engednénk a csábításnak, mérlegeljünk, ha kell, aludjunk rá egyet, vagy akár kettőt is. Biztos, hogy szükségünk van az adott dologra, vagy csak az vonz, hogy most olcsóbb? Egyáltalán, biztos, hogy annyira megéri, nincs jobb ajánlat a piacon? Ne hagyjuk, hogy beszippantsanak az akciók, ne vegyünk felesleges holmikat.




Kapcsolódjon ki ingyen!

Munka után, hétvégente eddig mindig sokat költött szabadidős tevékenységekre vagy épp szórakozásra? Éttermek, bárok, szórakozóhelyek, drága szabadidős programok helyett válassza azt, ami ingyen van. Szervezzen társasjáték vagy kártya estet, menjenek biciklizni, túrázni, sétálni. Nézzen utána, mikor hol szerveznek ingyenes programokat, rendezvényeket vagy épp nyílt napokat. Csak egy kis szervezés és fantázia kérdése az egész.  Nem kell egy vagyont költeni, hogy jól érezze magát, és ha nem veri magad költségekbe, még a  hó végi fejfájást is elkerülheti.



Ne tegyen felesleges köröket!

Akinek autója van, hajlamos mindenhova azzal menni. Eszébe jut valami, és már be is pattant, hogy fogyassza a benzint.  Először is, ahova lehet, menjünk gyalog, vagy ha van rá módunk akár kerékpárral. A nagyobb távokat pedig szervezzük meg. Vissza kell vinnünk egy edényt a barátnőnknek, aki az áruház közelében lakik? Szervezzük egy napra a bevásárlást és az edény visszaszállítást.  Gondoljuk végig, hova kell eljutnunk, és melyik célok vannak egy irányba, ezeket tudjuk le egyszerre, így nem teszünk felesleges köröket, és sokkal kevesebb benzint fogunk elhasználni.



A párna alatt nem kamatozik a pénzünk!

Keressük meg a megfelelő megtakarítási terméket, tartsuk egy helyen a pénzünk. Nézzünk utána jól, mekkora hozamot kaphatunk, milyen feltétekkel, és ne felejtsük el, hogy akár még adókedvezményt is igénybe vehetünk, bizonyos megtakarítások esetében. Akár pénzügyi tanácsadó segítségét is kikérhetjük, ha nem akarunk bankról bankra járni és több száz ajánlatot átböngészni. Így rengeteg időt megspórolhatunk, és segítségével megtalálhatjuk a számunkra legjobb lehetőséget megtakarításunk növelésére.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük!