2015. december 21., hétfő

A kis lakás előnyei


Ha költözésre kerül a sor, gyakran felmerül a kérdés, hogy kicsi vagy nagy lakást válasszunk. Természetesen mindkettőnek megvannak az előnyei, ahogy a hátránya is.  A döntésben nyilván nagy szerepe lesz az anyagi helyzetünknek is, ahogy a család méretének is.


Azonban, ha a pénztárcánk inkább a kis lakás felé húz, nem kell elkeserednünk, hiszen a kis lakásnak is megvannak a maga jó tulajdonságai. Persze egy nagy családot nem célszerű bezsúfolni egy egyszobás ingatlanba, de ha csak magunk vagyunk, vagy ha épp ketten, elég lehet egy kisebb lakás, melyre kevesebbet kell költenünk rövid és hosszú távon is, így tudunk spórolni, hogy később lecseréljük egy nagyobbra.





Nézzük meg, milyen előnyei vannak a kis lakásnak!



1. Olcsóbb az élet benne!

Kisebb ingatlant általában olcsóbban lehet venni, de ez persze függ több tényezőtől is, például az elhelyezkedéstől is, hiszen egy rosszabb környéken lehet olcsóbb egy nagy lakás, mint egy jó környéken egy kisebb. Hosszútávon azonban egy kisebb lakásnak kevesebb a rezsije, például kevesebb lesz a fűtés számla, hiszen kisebb helyet kell befűtenünk. Ráadásul a legtöbb társasházban a közös költéség összege is függ a négyzetméterektől, kevesebbet kell fizetnünk, ha kisebb térben élünk.



2. Nincs több kacat!


Kénytelenek leszünk lemondani a felesleges dolgok halmozásáról, vagy egy idő után kitúrnak a cuccaink az otthonunkból. Rákényszerülünk, hogy megváljunk azoktól a holmiktól, amelyet sosem használunk, csak sajnáltuk kidobni őket, és mivel nem fog elférni, így le kell mondanunk újabb ilyen tárgyak beszerzéséről is. Nem kell kidobni őket, adományozzuk el ezeket, így legalább jótékonykodunk is. Sokat spórolhatunk azon is, hogy ezentúl nem lesz helyünk televásárolni az otthonunk elsőre jónak tűnő, de haszontalan kiegészítőkkel, hanem alaposan meg kell fontolnunk, mi fér el, és mi az, ami tényleg szükséges.



3. Könnyebb lesz eladni!


Ha bővül a család, vagy épp sikerül összespórolni annyit, hogy egy nagyobb lakásba költözzünk, akkor könnyebben el fogjuk tudni adni a kis lakást, mint egy nagyot, hiszen mások is tudják, mik az előnyei, és így nagyobb rá a kereslet. Nem kell sokat várni, mire találunk vevőt. Nagyobb lakásnál előfordulhat, hogyha valaki gyorsan szeretné értékesíteni, kénytelen áron alul eladni, kisebb lakásnál viszont ez kevésbé jellemző.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük!