2015. december 9., szerda

Hogyan válassza ki a megfelelő ingatlant?


Ha valaki a tökéletes új otthont keresi, ritka, hogy egyből rátalál a megfelelőre. Vannak, akik napokig, mások hetekig, hónapokig vagy akár évekig is kutakodnak, mire rábukkannak az ideális ingatlanra. Számos tényezőt kell mérlegelni, hiszen feltehetően hosszú éveket fogunk eltölteni a kiválasztott helyen.



Most ahhoz adunk néhány tippet, hogyan érdemes nekifogni a keresésnek!



1. Határozza meg a helyszínt!

Először célszerű leszűkíteni a keresést egy adott környékre. Mérlegeljen, milyen tényezők fontosak Ön számára, mint például van-e a közelben iskola, hamar beér a munkahelyére, csendes környék... stb. Mindenkinek más szempontok lehetnek lényegesek, határozza meg, Önnek melyek azok, így már első lépésként sikerült is szűkíteni a keresést.





2. Döntse el, milyen típusú ingatlant keres!

Az Önnek ideális ingatlan típusa szintén több tényezőtől függ. Nyilván van egy adott ár, melynél többet nem akar, vagy nem tud kifizetni, ez is meghatározza, milyen ingatlant tud venni. Azonban az is fontos, mekkora a család vagy fog-e bővülni. Más előnye és persze más hátránya van egy családi háznak, egy társasházi lakásnak vagy épp egy panelnak. Gondolja át, Önnek melyik lehet hosszú távon a legjobb választás.





3. Fontolja meg milyen korú és állapotú ingatlant kíván venni!

Az igényei, az ízlése és persze az anyagi helyzete is meghatározza, milyen korú és állapotú ingatlant tud megvenni. A vadonatúj házak sokkal drágábbak lehetnek, azonban egy nagyon öreg házra pedig sokat kell költeni. Fontolja meg, hogy inkább egy új, kulcsrakész ház az álma, vagy inkább költene rá, és saját igényeire szabná otthonát.




4. Mérlegelje az eladhatóságot!

Nem biztos, hogy örökké a most kiválasztott ingatlanban fog élni, így vegye figyelembe a későbbi eladás lehetőségét. Egy nagyon öreg házat nehezebb eladni, vagy csak nagyon olcsón tud túladni rajta, míg a luxusházakra ugyancsak nehezen találhat vevőt, hiszen nem sokan tudják majd megfizetni az árát. Egy általános méretű, jó állapotú, karbantartott házat azonban már nagyobb eséllyel értékesíthet újra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük!