2016. január 11., hétfő

A panel lakás előnyei


A panel lakásokról megoszlóak a vélemények. Van, aki szereti, van, aki nem. Van, aki szerint kényelmes bennük lakni, míg mások úgy érzik, képtelenek lennének ilyenben élni. 


Mi most a panel mellett szóló néhány érvet gyűjtöttünk össze.



1. Olcsó

A panelok ára is több tényezőtől függ, például az elhelyezkedéstől, a mérettől, a szobák számától, az emelettől vagy épp az állapottól. Azonban alapvetően olcsóbbak, mint egy családi ház. Így akiknek van némi félretett pénze, nem kell hitelt felvenniük, hogy saját hajlékuk lehessen. Első otthonnak, fiataloknak ideális lehet. Vannak egészen olcsók is, de ezek általában rosszabb környéken vannak, ahogy akadnak különösen drágák, melyek vagy nagyon elit környezetben helyezkednek el, vagy különösen egyedi kialakításúak, különféle extrákkal felszereltek. Így lakásvásárlásnál is körültekintőnek kell lenni, és gyanakodni, ha valamelyik túl olcsó, jobb kideríteni, mi ennek az oka, mint később csalódni, ahogy drága lakásnál pedig érdemes mérlegelni, megér-e nekünk néhány extra ennyi plusz pénz.




2. Mindenhez közel

A legtöbb panel közelében általában minden fontos szolgáltatás megtalálható, mint például orvosi rendelők, óvoda, iskola, gyógyszertár, boltok. Legtöbbször minden ilyen helyet gyalog megközelíthetünk, nem kell kocsiba szállnunk. Így időseknek is ideális, hiszen nem kell nagy távot megtenniük, hogy elintézzék ügyeiket, ahogy kisgyerekes családoknak is megfelelő lehet, hiszen hamar eljutnak oviba vagy iskolába, ráadásul többnyire játszóterek is bőven akadnak.


 


3. Jó kialakítás

A panelok ugyan nem túl nagyok, mégis minden szükséges megtalálható bennük, megfelelő elosztással. Van konyha, fürdő, wc és szobák és gyakran erkély is tartozik a lakáshoz. Némelyikben 3-4 szoba is kialakításra került, így több gyerekes családoknak is megfelelő lehet az elrendezése. Ráadásul általában az építéskor figyeltek a tájolásra, így a legtöbb elég világos, és a kilátás is jó, de legalább tűrhető. Valamint kis ráfordítással már saját ízlésünkre szabhatjuk az egészet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük!