2016. január 18., hétfő

3 ok, amiért megéri lakástakarék szerződést kötni!


A lakástakarék egy olyan megtakarítási forma, amelyet kifejezetten arra a célra hoztak létre, hogy segítse a lakással kapcsolatos terveink megvalósítását, mint például a lakásvásárlás, a korszerűsítés,a bővítés, vagy épp a lakáshitel kiváltás.

Előbb-utóbb mindenkinek lesznek lakáscélú tervei, így nem árt előre gondolkodni. A lakástakaréknak sok előnye van, melyeket érdemes kihasználni, most megmutatunk néhányat közülük. 

Tehát nézzük meg, többek közt miért is járhat jól, ha lakástakarék szerződést köt.



1. Magas hozamot érhet el

A megtakarítása nem csak kamatozik, hanem még az állam is hozzáad az adott évben elhelyezett betét összege alapján 30%-os támogatást, maximum évi 72 000 Ft-ot, akár 10 éven keresztül. Az állami támogatást jövedelemtől függetlenül megkapja és közvetlenül a megtakarítási számlájára írják jóvá. A megtakarításra járó betéti kamat pedig fix és kamatadó mentes.




2. A lakáscél fogalma tág

Megtakarítását rengeteg módon felhasználhatja. A lakáscél nem csak lakásvásárlást jelent, hanem ide tartozik a bővítés, a korszerűsítés, a felújítás vagy akár ezek kombinációja is, sőt még korábbi lakáshitelét is kiválthatja belőle. Mindemellett fordítható energiatakarékos korszerűsítésre, hőszigetelésre, nyílászárók-cseréjére, közműépítésre vagy átalakításra, de akár beépített bútorok és háztartási eszközök vásárlására is, sőt még kertépítésre is. A lakáscél fogalma igen tág, érdemes utánajárni a lehetőségeknek. Korábban már mi is részletesen írtunk a témáról.



3. Összefogás a közös célért

A megtakarításra járó támogatás megtöbbszörözhető. Ha családtagjai is kötnek szerződést vagy kedvezményezettként megjelölésre kerülnek, megtöbbszörözhető az elérhető megtakarítás és az igénybe vehető állami támogatás. Ráadásul a közeli hozzátartozók egy nyilatkozat tétellel felhasználhatják egymás megtakarítását lakáscéljuk elérése érdekében, így több szerződést összevonva nagyobb beruházásokra is lehetőség nyílik. Tehát egy személy rendelkezhet egy időben akár több szerződéssel is, de fontos, hogy mindegyik szerződésen más személy legyen megjelölve kedvezményezettként. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük!