2015. november 12., csütörtök

A jó alkupartner ismérvei


Alkudni nem csak a piacon lehet, gyakori az alkudozás az ingatlanvásárlás során is. Sok hirdetésben irányárat adnak meg, mely már magában hordja az alku lehetőségét, sejthető, hogy az eladó már rászámolta ennek összegét az általa kigondolt végső árra, de több esetben fel is tüntetik, hogy komoly vevő esetén, van lehetőség az alkura.

Azonban nem mindig könnyű megegyezni az árról, az eladók közt vannak jó és vannak rossz alkupartnerek is.  Érdemes összegyűjteni pár információt a tulajdonosról, hogy képet kapjunk, hogyan is viszonyul az eladáshoz, mik az okai, mennyire sürgős neki, így megtudhatjuk, tudunk-e majd vele alkudozni.

Most segítségül összegyűjtöttünk néhány tényezőt, mely arra enged következtetni, hogy az eladóval tudunk majd alkudni, hajlandó lesz engedni az árból.


Tehát milyen is a jó alkupartner?


1.  Aki már kiszemelte új lakását, de a mostani ingatlana árára szüksége van annak megvételéhez, így mihamarabb pénzhez szeretne jutni, hiszen ha meg akarja venni új otthonát, minél előbb ki kell fizetnie.

2.  Aki már hónapok óta árulja lakását, de még nem talált vevőt rá. Sok esetben az eladók beleunnak a vevőjelöltekbe, akiknek mutogatniuk kell a lakást, akikkel foglalkozniuk kell, és akikre pazarolják az idejüket, hiszen végül nem veszik meg az ingatlant.

3. Akinek eddig volt bérlője, de az elment, a lakás pedig üresen áll. Ugyanis az üres lakásnak is vannak költségei, például a fűtés, a víz, az áram, ha nem is használja őket, bizonyos összeget akkor is fizetnie kell rá. Eddig ezt a bérlő megtette, de mivel már nincs, így a tulajdonosnak kell ezeket fizetnie, mely plusz kiadás számára.

4. Aki örökölte az ingatlant. Gyakran az örökösök minél előbb meg akarnak válni az ingatlantól, mivel sose laktak benne, van már lakásuk, de a fenntartása plusz költség számukra, és nagyobb szükségük lenne a pénzre, mint az ingatlanra, az osztozkodás vagy egyéb okok miatt.

5.  Akik válnak. A válófélben lévők a közös tulajdonban lévő lakástól általában hamar szabadulni szeretnének, mert már együtt nem akarnak lakni, de a lakás árára szükségük van az új élet kezdésére.

6. Akinek jó az anyagi háttere. Nem minden esetben, de megesik, hogy akinek az anyagi háttere jó, és megengedheti magának, hogy engedjen az árból, az meg is teszi, hogy minél előbb letudja ez eladást, és hozzájusson a pénzhez. Persze lehet, épp ő nem enged az árból, mert mindenen a lehető legtöbbet akarja keresni, de egy próbát megér.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük!