2015. december 1., kedd

3 tipp, hogyan határozza meg az árat


Az árazás nem könnyű, komoly fejtörést okozhat, hogy mennyit is kérjünk az ingatlanunkért, különösen, ha nem mozgunk otthonosan az ingatlanpiacon. Korábban már adtunk egy kis segítséget az ár meghatározásához, de van még néhány tipp a tarsolyunkba. 



Most még 3 hasznos tippel készültünk!



Legyen ésszerű!

Ne árazza túl az ingatlant. Gyakori hiba, hogy sokan az érzelmi kötődés miatt, sokkal nagyobb értékűre becsülik otthonukat, mint amennyit valójában ér, és így hajlamosabbak nagyobb összeget megadni árként. Ha reálisan akar árazni, akkor nézze meg a többi ingatlanhirdetést, hogy az önéhez hasonló ingatlanokért mennyit kérnek a környéken, így már lesz egy kiindulási alapja. Ha pedig biztosra akar menni, kérje ki szakértő segítségét, egy ingatlan értékbecslő vagy ingatlanközvetítő nagy segítség lehet ilyenkor.



Kalkulálja be az alkut!

Az árba egyből építse bele az alku összegét is.  Hirdesse meg annyival drágábban az ingatlant, hogy benne legyen az az összeg, amit még hajlandó elengedni. Általában olyan 5-10% százalékkal érdemes számolni. A legtöbb vevő az árat irányárnak értelmezi, és meg fog próbálni alkudni, ha pedig Ön nem enged, akkor a vevő könnyen továbbállhat. Azonban, ha van alkutartalék, akkor könnyedén engedhet az árból, hiszen így is annyit kap érte, amennyit valójában akart. Ha pedig mégsem alkudnak le belőle, akkor meg még jobban jár.



Ne ön alkudjon!

Ne feledje Ön az eladó, alkudni pedig a vevőnek kell, ne biztassa az alkura, hiszen minél többet kap az ingatlanért, annál jobban jár.  Ha azt hangoztatja, mennyire sürgős az eladás, mennyire kell Önnek már a pénz, az egyből jel a vevőnek, hogy aludhat, Ön úgyis enged az árból, hiszen nagyon kell az ára már Önnek.  Nem kell a vevőt mindenbe beavatni, semmi köze az Ön anyagi helyzetéhez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük!